Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML

Biztonsági kamera

Friss topikok

  • canya71: Jó ez a tecson gyártmányú ip kamera? riasztok-kamerak.hu/ip-kamerarendszerek (2015.08.06. 09:05) Biztonsági kamerák

Biztonsági kamera

2013.02.18. 09:36 rvendel

Mire is szolgál a biztonsági kamera? Legfontosabb feladata a megfigyelés.  A legtöbb ingatlanra, területre azért szerelnek biztonsági kamerát, hogy az adott helyen a mozgásokat nyomon tudják követni. A biztonsági kamera felvételeit pedig az esetleges betöréskor fel tudják használni, segítséget nyújt a rendőrség munkájában.

Mivel maga a biztonsági kamera fontos feladatot lát a biztonság szempontjából, így nem elhanyagolható tény, hogy megfelelő típusú biztonsági kamera kerüljön elhelyezésre. Így érdemes  a biztonsági kamera megvásárlása esetén alaposan átgondolni, hogy pontosan mit is szeretnénk megfigyelni és ez alapján kiválasztani a megfelelő biztonsági kamerát.                                                                                                                                                             

A biztonsági kamera kiválasztásánál egyik legfontosabb tényező, hogy pontosan mit szeretnénk vele megfigyeltetni és milyen feladatot lásson el az adott biztonsági kamera. Ez azért is fontos szempont, mert jelenleg sokféle biztonsági kamera van a piacon. Különböző felbontású, különböző funkcióval rendelkező és még sok egyéb különböző tulajdonsággal rendelkező biztonsági kamerát lehet kapni. Más biztonsági kamerát kell választani, ha például az a cél, hogy rendszámot ismerjen fel egy parkoló házban, mintha egy családi ház udvarát szeretnénk megfigyeltetni az adott biztonsági kamerával.

A döntés meghozatalában érdemes kikérni egy szakember véleményét. A legtöbb biztonsági kamerával foglalkozó cég biztosít helyszíni felmérést, amivel a legmegfelelőbb biztonsági kamera kerül elhelyezésre a biztonsági kamera által megfigyelt területre. A biztonsági kamerákat elsősorban 3 nagy típusba lehetet sorolni.
Vannak csak beltéri biztonsági kamerák, melyeket csak beltérre lehet elhelyezni, mivel ezeknek a biztonsági kameráknak a háza nem véd a külső környezeti hatások ellen, csak a por és nedves környezet ellen tud védelmet biztosítani. Ezek a biztonsági kamerák semmi esetre sem kültéren használni adottságaiból eredően.
Vannak a kültéri biztonsági kamerák.

Ezeknek a biztonsági kameráknak a háza már úgy van kialakítva hogy védelmet nyújt a biztonsági kamera számára a külső környezeti hatások ellen. Például: az eső, a fagy, az erős napsugárzás vagy akár a sós víz ellen. Ezek a típusú biztonsági kamerák elhelyezhetőek beltérre is.
A harmadik típusa a rejtett biztonsági kamerák. Ezeket leggyakrabban olyan helyeken alkalmazzák ahol esztétikailag zavaró tényezőként hatna a biztonsági kamera, vagy nem szeretnék ha kifigyelhető lenne  a biztonsági kamera. Ezeket a biztonsági kamerákat leggyakrabban mozgásérzékelőkbe, füstérzékelőkbe helyezik.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonsági kamerák biztonsági kamera

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagikamera.blog.hu/api/trackback/id/tr35086436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása